KGB zet juiste koers in voor de competitie

Onbekend

KGB 1 – Opperdoes 1      2 – 1   (0 - 1)            12 september 2017

KGB 1 – ZAP 1                    2 – 2   (1 - 1)            14 september 2017

Voor het vlaggenschip van KGB doordeweeks twee oefenwedstrijden op het programma: dinsdag Opperdoes en donderdag ZAP. Er viel heel veel regen deze dagen maar het kunstgras van KGB was uitstekend bespeelbaar en door de beschutting van de bomen was van windinvloed ook geen sprake.

Opperdoes gaf KGB dinsdag goed tegenstand. Het speelde fel en hield de ruimtes klein. Het niveau van KGB tot de 70ste minuut was onvoldoende om Opperdoes kapot te spelen. Toen wist KGB eindelijk een tandje bij te schakelen en hapte de bezoekers naar adem. Een slippertje achterin bij KGB betekende voor de rust 0 – 1 en tussen de 85ste en 90ste minuut werd deze achterstand alsnog omgebogen in winst met doelpunten van Michael Helfensteijn en Sander Kolkman.

Donderdagavond een wedstrijd van een veel hoger niveau, ingegeven door tegenstander ZAP. Deze degradant uit de 2de klasse is van plan snel terug te keren naar dit niveau en heeft met Sem Wokke een goede trainer aan het roer. Het team is grotendeels bijeengebleven en versterkt met eigen jeugd en goede spelers uit de regio. Er staat dan ook een brede selectie waar genoeg te kiezen valt.

KGB moest dan ook vanaf minuut 1 volle bak om de tegenstander bij te benen. ZAP zocht de aanval met goed positiespel en snelle buitenspelers.

Na 10 minuten kreeg KGB meer grip en ontspon zich gelijkwaardig voetbalgevecht met goed niveau. De keeper van ZAP ging in de 21ste minuut zwaar in de fout en de jagende Pedro Raven wist hiervan te profiteren: 0 – 1.

ZAP wist voor de rust gelijk te maken. Een vrije trap werd vanuit de rebound tot doelpunt gepromoveerd.

Na de rust bleef het niveau goed. KGB fel op de tegenstander, goed voetballend en kansen aan beide kanten. Een nieuwe fout van  ZAP keeper Van den Bosch en opnieuw Pedro Raven er als de kippen bij: 2 – 1.

KGB kreeg kansen op 3 – 1 en ZAP ging voor een laatste offensief. De gelijkmaker lag nu duidelijk in de lucht en kwam dan ook in de 83ste minuut.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jos Raven toonden beide trainers zich tevreden. Sem Wokke sprak van “een zeer energieke wedstrijd”.

Voor KGB was ZAP de sterkste tegenstander in de voorbereiding en wederom bleek dat KGB zich goed kan vastbijten in een tegenstander van niveau. Dit zal in het komende seizoen ook in de 3de klasse B nodig zijn om een goede klassering te behalen.

Komend weekend is KGB 1 vrij. De bekerwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp is verplaatst naar dinsdag 19 september. Op papier een uitduel maar de wedstrijd zal worden gespeeld op De Rozenboom in Bovenkarspel. Aanvang 20.00 uur.