KGB JO15-2

Competitie

Onder 15, JO15-2, 3e klasse 03

28 oktober 2017 12:00

Op papier zou deze klus wel geklaard kunnen worden. Strandvogels was geen hoogvlieger in de stand en gezien de laatste twee wedstrijden tegen goede tegenstanders, waarin we goed hadden meegedaan, leek er niet zoveel aan de hand. Als we ons combinatiespel zouden spelen en vol de strijd aangaan, dan moest het gaan lukken.

We begonnen voortvarend en fel en na één minuut had Alex al kunnen scoren. Hij kwam in goed positie, maar schoot voorlangs. Even later gaf Alex een mooie voorzet, maar hun uitstekende keeper, pakte de bal net voordat Vince gevaarlijk kon worden.
Strandvogels voetbalde vóór de wind, vaak met lange diepe ballen. Onze verdedigers waren steeds paraat en stonden goed opgesteld om erger te voorkomen. Keeper Renzo stond ook zijn mannetje en deed goed mee.
Yarno kreeg vrije doorgang en leek op weg naar de 0-1, maar zijn schot was krachteloos en werd een makkelijke prooi voor de keeper.
Jordan en Vince kregen nog een paar mogelijkheden voor een doelpoging, te gehaast schieten leverde echter niets op.
We maakten de fout dat we vergaten te tikken en we gingen mee in hun spel, van lange halen, gauw thuis. Het leek soms wel hotseknotsevoetbal. Een lange haal naar links en dan weer terug naar rechts.
Strandvogels vloog onder onze radar door en kwam gevaarlijk voor ons doel.
Hun strijdlust was wat groter en daar hadden we toch wel moeite mee. Er werd wat paniekerig gevoetbald en al snel waren we de bal weer kwijt.
Het stond al een tijdje te gebeuren en ja hoor, Strandvogels maakte een doelpunt. Gelukkig werd hij wegens buitenspel afgekeurd. De waarschuwing zou nu toch wel duidelijk moeten zijn.
We kwamen nog tot een mooie aanval. Jordan had de bal op links en gaf een mooie voorzet. Youri schoot helaas naast. De rust was bereikt.

Strandvogels was echt niet minder dan ons, de strijd ging gelijk op.
Vlak na rust moest onze verdediging aan de noodrem trekken en we kregen een penalty tegen. Terecht. 1-0.
De bal ging er dus in en we zouden nu alles moeten geven om de stand een ander aanzien te geven en ze hadden ook nog zo'n goede doelman op doel.
Met de wind in de zeilen gingen we ten aanval, maar vaak stond hun keeper goed opgesteld. We moesten steeds alert zijn op hun counters, dat ging goed. Eindelijk kreeg Rob de vrije doorgang en passeerde de tot dan toe vlekkeloze Strandvogels-keeper. 1-1.
We waren ook al een paar keer door de oog van de naald gegaan, maar nu had Rob de ultieme kans om de wedstrijd alsnog in ons voordeel te beslissen. Hij ging alleen op de keeper af. Had rechts nog een medespeler vrij staan, maar schoot tegen de keeper op. Weg kans, weg voorsprong.
Vlak hiervoor probeerde Jordan het nog met een afstandschot en hoewel het doelnet trilde en coach Joey dacht dat hij zat, ging de bal via het zijnet achter...
We waren dus toch dicht bij de winst. Uiteindelijk, nadat alle kruitdampen waren weggewaaid, was een gelijkspel wel de uitslag waar iedereen wel vrede mee kon hebben.