Onder 10, JO10-1, 2e klasse 02

4 november 2017 9:00

Scheidsrechter

Sietze van Leeuwen

Na een tijdje buiten de poorten van Bovenkarspel te hebben gevoetbald is het nu weer tijd voor een thuiswedstrijd. Onze tegenstander van vandaag is FC Medemblik. De plaats waar Floris V in 1288 kasteel Radboud liet bouwen om zijn gebied te beschermen tegen de Friezen. Onder aanvoering van grote Pier lukte het de Friezen om hier voet aan wal te krijgen en daarom wonen we nu met zijn allen in West-Friesland. FC Medemblik staat voor de aftrap op de 5e plaats en wij staan 3e na de gecorrigeerde uitslag van vorige week. Zouden we deze directe concurrent achter ons kunnen houden of blijkt het net als kasteel Radboud een onneembare vestiging?

De training van afgelopen donderdag zag er veel belovend uit. Er was veel beleving bij de spelers en er werd goed positiespel op de trainingsmat gelegd. Ook vandaag zijn we compleet en houden we het vaste wisselschema van 6 minuten aan. Vandaag is veld B1 aan ons toegewezen, het veld was gemaaid maar nog steeds wat aan de hoge kant. Een week geleden was het gras nog zo hoog dat Freek Vonk nog zou denken dat hij in het Amazonegebied was. Bij KGB is er een te kort aan scheidsrechters dus was er eerst sprake van dat we de wedstrijd zelf moesten fluiten. Gelukkig wilde Silke haar grote broer nog een extra wedstrijdje fluiten en daar begon hij mee even voor negenen. De uitspelende partij mocht als eerste de bal in beweging brengen en kozen de aanval. Direct werd de bal onderschept door Silke en met links speelde ze Robin in. Zijn pass naar Tristan is op maat en dan is het 1-0 in de eerste 60 seconden.  Er wordt goed overgespeeld en na een mooie aanval die via Robin en Rens bij Stijn komt is het 2-0. We zijn vier minuten onderweg als Tristan op doel schiet en deze via de binnen legger weer het doel uit komt. Was de bal helemaal over de lijn is de vraag? De scheidsrechter heeft geen doellijn technologie, grensrechter of zesde man zoals in elke Champions League wedstrijd en beoordeelt dat de bal niet helemaal over de lijn is geweest. Dus gaat het spel verder en is het in de 6e minuut 3-0 door Robin. Het lijkt dat onze toppers iets gas terugnemen en komen de zwart witten er een paar keer gevaarlijk uit. Maar met twee knappe reddingen houdt Jens een clean sheet. Onze toppers gaan weer van het doel af voetballen en dat levert direct de volgende kans op. Voorzet van Robin wordt vlak voor het doel door Lucas recht op de keeper geschoten. Na 10 minuten spelen komen we goed weg als een vrije trap van Medemblik op de lat beland. De combinaties tussen de KGB-spelers zien er oogstrelend uit, zou het kwartje gevallen zijn? Het is in ieder geval effectief. Robin brengt met een fraaie lob de 4-0 op het scoreboord. Een minuutje later is het wederom Robin die op aangeven van Tristan er 5-0 van maakt. Als bij een hoekschop van onze boys de verdediger van de uitclub de bal in eigen doel werkt is het al 6-0 halverwege het eerste bedrijf. Als coach Patrick even snel op en neer naar de volleybal is, komt de spits van Medemblik alleen op Jens af. Hij plukt de bal van de schoen en weet deze grote kans in de kiem te smoren. De laatste vijf minuten gaat het hard. Een voorzet van rechts door Robin wordt door de kleinste man van het veld Stijn in het doel gekopt 7-0. Passeerbeweging van Tristan en een schot in de kruising 8-0. Aanval over links en dan de voorzet van Lucas. De goed meegelopen Timo kapt de laatste verdediger uit en schiet de 9-0 binnen. Timo is ook de speler die de dubbele cijfers op het bord krijgt als de tegenstander de bal bij een hoekschop niet weg krijgt. Zijn schot is onhoudbaar voor keeper Syl die echt alles uit de kast haalt om de bal uit het doel te boxen 10-0. We staan goed opgesteld winnen elk duel en geven de tegenstanders geen ruimte. Ze kunnen dan de bal niet kwijt en met cadeautjes weet Tristan wel raad 11-0. We hadden meer verwacht van de nummer vijf van onze competitie maar dit is echt de ruststand.

In de rust zitten we met twee teams in de kleedkamer en lijken we een beetje op haringen in een ton. Natuurlijk laten we ons als coaches niet van de wijs brengen en doen ons verhaal. Het overspelen is echt een genot om naar te kijken. De scheidsrechter fluit niet voor schouderduwtjes en daar maken we goed gebruik van. Verdedigend zijn Martijn en Silke een rots in de branding. Door goed opstellen van deze twee heeft Martijn niet eens zijn snelheid hoeven gebruiken, aldus de verklaring van Martijn zelf. Rens en Timo assisteren daar waar nodig en vullen bij wissels de plaatsen in het verdedigingsblok.  Met Jens als sluitpost en de knappe reddingen zijn we niet echt in de problemen geraakt ook al kwamen we een paar keer goed weg. In de competitie wisten alle tegenstanders nog te scoren, maar nu gaan we voor de nul.

Weer komen onze toppers als een duveltje uit een doosje en is het wederom raak in de 1e minuut. Tristan maakt de 12-0. En ook na de rust gaat het als een tierelier. Om wat bomen te sparen zal ik in het kort de goals van de tweede helft opsommen. Voorzet Stijn, Robin 13-0. Stijn balletje tussendoor Tristan omspeelt de keeper 14-0. Jens blijft alert en plukt goede voorzet uit de lucht. Snel genomen vrije trap van Rens naar Robin, door op Tristan 15-0. Silke voorzet op Lucas 16-0. Schot van grote afstand van Tristan gaat via de onderkant lat het doel in 17-0. Ook na rust weet Medemblik een keer in eigen goal te scoren 18-0. Bij een scrimmage voor het doel van Medemblik raken we eerst de paal en dan de lat maar dan schiet Tristan alsnog de 19-0 binnen. De twintig werd bereikt nadat Tristan de bal op Lucas heeft gespeeld, tikkie breed op Stijn die met een stiffie de 20-0 maakt. Bij de laatste aanval van onze kant ziet de keeper van de tegenpartij Lucas vrij staan en besluit alvast zijn richting op te gaan. Dit ziet Stijn en geeft niet de pass op Lucas maar schiet op doel. Keeper kan met een uiterste inspanning de bal nog tegen houden maar kan niet klemmen. Lucas schiet de bal vervolgens in het doel 21-0.

Een eindstand van 21-0 betekent dat we elke 2 minuten en 38 seconden gescoord hebben. Voor het eerst hebben we de nul gehouden, grote klasse. We zijn op doelsaldo nu HSV Sport gepasseerd en staan 2e. De sterkste teams uit de competitie hebben we nu gehad, wat gaat dat betekenen voor het restant van de wedstrijden? Dat wordt weer trakteren voor de coaches, nu maar groot inslaan nu er sint maarten aanbiedingen zijn. En dan maar zeggen dat sporten goed is tegen obesitas. Gefeliciteerd toppers, ik neem vanavond een Kwaaie Pier Trippel van stadsbrouwerij Radboud om de overwinning te vieren.