Onder 15, JO15-2, 3e klasse 03

25 november 2017 14:30

Scheidsrechter

Sietze van Leeuwen

Vorige week nog mooi gewonnen met 4-2 van VVW, maar wat blijkt nu? VVW heeft zich inmiddels teruggetrokken en dus zijn we die drie punten alweer kwijt. Dat is jammer, maar vandaag is er al weer een kans om drie punten bij te schrijven. Tegen de Blokkers zou dat moeten kunnen.

Hopelijk laten de jongens het publiek weer eens zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen, zonder vrees voor de tegenstander.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Blokkers komt echter op voorsprong. 0-1. Gelukkig weten we voor de rust nog gelijk te maken, na een mooie assist van Vince, scoort Alex de verdiende gelijkmaker. Ondanks nog een paar kansen, zat er voor de rust niet meer in. 1-1 dus bij de rust.

Na de rust was er meer vuurwerk te bespeuren. Onze spitsen waren veel sneller dan hun verdedigers, dus dat moestten we gaan uitbuiten.
Fabian nam een vrije trap richting Maurits, hij snelde het zestienmetergebied binnen en gaf een pass op Youri, bij de tweede paal en het stond 2-1.
Alex kwam ook nog een paar keer goed door op rechts, alleen dat vervolg leverde geen doelpunten op.
Wel scoorde Alex, na een dieptebal van Jordan, was Alex net even eerder bij de bal dan hun keeper en kopte de balover de keeper het lege doel in. 3-1.
Verdedigend ging het over het algemeen wel goed, maar soms hadden we moeite met hun steekballetjes. We vergeten wel eens, dat je als verdediger zijnde, achter je mannetje moet staan, in plaats van voor je man.
Zo kwam er dus een diepe bal, waar we niet bij konden en de Blokker-spits, er alleen vandoor ging. Gelukkig was Renzo uit zijn doel gekomen om erger te voorkomen.
Even later kreeg de Blokkers een levensgrote kans om te scoren, maar voor een leeg doel schoot de Blokker-spits over.
Toch werd het even later 3-2.  Renzo kwam weer op tijd uit zijn doel, maar dit keer mistte hij de bal en de spits had geen probleem om de bal in het lege doel te schieten.
Jammer voor Renzo, maar we staan nog altijd 3-2 vóór. Kop op!
Wij gingen weer in de aanval. Alex stoorde goed, pakte de bal af, maar schoot te gehaast voorlangs. Jordan kreeg een goede kans, maar hun keeper kwam ook goed uit zijn doel, in de rebound leek Youp nog te scoren, maar helaas.....
Alex startte op rechts de motoren en vloog weg langs de lijn. Dit keer behield hij het overzicht en lag de bal terug op Maurits, die mooi met links, de bal in de hoek krulde. 4-2.
Blokker kreeg vanaf links een vrije trap, die laag en hard vóór kwam. De bal werd keihard, bij de eerste paal, binnengeschoten, met een fantastische reflex hield Renzo zijn doel schoon.
Hierna kregen wij nog een enorme kan om te scoren. Een grote strimage voor het Blokkersdoel leverder echter niet het gewenste resultaat op.
Mat moest nog een keer aan de noodrem trekken en deed dat fantastisch, middels twee fraaie slidings achter elkaar. Hij bleek onverzettelijk.
Even later had Warre ook nog een mooie sliding.
Na een fraaie boogbal van de Blokker-spits werd het toch nog weer spannend. 4-3.  De supporters hielden van spanning de billen bij elkaar.
Youri had nog de kans om verder uit te lopen, maar mistte, helaas....
Gelukkig maakte de scheidsrechter aan alle twijfel een einde en floot voor het eindsignaal, dat als muziek in onze oren klonk.

Een mooie overwinning werd ons deel en we doen nog steeds goed mee.