KGB JO10-1

Competitie

1e klasse 3

12 mei 2018 9:00

Het is Mei en dus vieren we Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag. Dat betekent dat de een hoop teams bij KGB en tegenstanders met de personele bezetting kampen. De dag na Koningsdag kon de JO10-1 geen team op de been brengen. Dat wil zeggen dat we alleen chauffeurs konden vinden met een beetje bloed in hun alcohol. Vandaag, het laatste weekend van de schoolvakantie, staat de uit wedstrijd tegen onze buren de Zouaven JO10-1op het programma. Alleen Stijn is op vakantie de rest van onze toppers zijn beschikbaar.

In december hadden we nog vriendschappelijk tegen de Zouaven JO10-1 gespeeld om te testen of we de eerste klasse aankonden. Een mooie overwinning was het resultaat en we begonnen met een gerust hart aan deze competitie. En we doen het met de 2e plek nog steeds lekker. Maar een wedstrijd tegen de Zouaven dat is andere koek. Of zoals Louis van Gaal zou zeggen: “That’s different cook”. De thuisclub heeft de voorgaande weekenden wel gespeeld terwijl wij met de voetjes omhoog gezeten hebben. Zou het wedstrijdritme ons opbreken? Vandaag 1 wissel dus brengen de coaches bij de aftrap alle mannen binnen de lijnen (Silke begint als wissel). Als Tristan in de 1e minuut na een mooie pass van Timo de 0-1 er in schiet, lijkt het erop dat we het nog niet verleerd zijn. Ach ja voetbal is net fietsen (maar dan met bal op een grasveld en zonder fiets) dat verleer je ook niet. Een lekker begin! Al snel blijkt dat de scheidsrechter veel laat doorgaan en veelvuldig de voordeelregel toepast. De Zouaven is een sterke tegenstander, spelen goed combinatievoetbal en zijn sterker in deze fase. Gelukkig heeft Jens niet veel krachten verspeeld met het fietsen naar Sportcomplex “de kloet”. Ruim 10 minuten na de rest arriveerde Jens met coach Patrick in de kleedkamer, misschien verleer je fietsen toch? Maar in deze fase van de wedstrijd laat Jens zien waar hij al zijn kracht voor nodig heeft. Met de ene naar de andere redding houdt hij de nul op het scoreboord. Na tien minuten spelen is Robin op weg naar de linker cornervlag. Silke komt hem assisteren en na een mooie 1 twee tussen beiden kan Robin de bal voor het doel geven. Daar is de vandaag ijzersterke Timo te vinden die deze mooie combinatie met een doelpunt bekroond 0-2. Een minuutje later is de marge weer 1 als we slordig balverlies lijden en de Zouaven in de tegenaanval kan scoren 1-2. Meteen daarop is het Tristan die in de kleine ruimte de bal langs de keeper kan schieten 1-3. Het slot van het eerste bedrijf wint KGB alle duels en kopt de thuisclub er niet meer uit. Jens keept een perfect en ook Martijn staat lekker te verdedigen. Rens is degelijk en Silke is met haar balverovering en rushes langs de lijn actief. Timo schuwt de fysieke duels niet en zorgt met zijn passes voor de aanvallende impulsen. Lucas en Robin hebben het in de fysieke duels lastig en Tristan heeft moeite met zijn krachten te doseren. Vlak voor rust maakt Silke haar eerste doelpunt van het seizoen. Bij een afgeslagen hoekschop komt de bal voor haar voet en plaatst ze de bal net naast de paal 1-4. Met deze stand gaan we ook rusten.

Na de rust begint Timo als wissel. En vanaf de eerste minuut krijgen we het moeilijk. De Zouaven is veel sterker op het middenveld, dit overwicht wordt direct omgezet in een doelpunt 2-4. En nog zijn we niet wakker maar wel gelukkig als een schot van de rood grijzen net naast het doel gaat. Rens probeert langs de zijlijn onder de druk van de Zouaven weg te komen en begint een lange rush. Zijn schot mist de kracht. Aan de andere kant is het wel raak 3-4. Boven hun hoofd zien de coaches Patrick en Aldo al de (rood) grijze wolken hangen. Het doelpunt van Tristan komt als geroepen 3-5. Of zoals andere zeggen het doelpunt is een geschenk uit de hemel. Twee dagen na Hemelvaartsdag geeft dit doelpunt het team vleugels en gaan we weer voetballen. Na een mooie aanval is het Lucas die eerst niet uit komt met zijn passen en de tweede keer het aluminium van de paal raakt. Robin maakt de 3-6. En na een mooie pass van Timo komt Lucas oog in oog met de keeper te staan. Hij omspeeld deze knap en maakt er 3-7 van. Het volgende doelpunt is van de thuisclub 4-7 en dit is tevens de eindstand.

Duels in de voorjaarscompetitie in de 1e klasse zijn fysieker en spannender als die van de 2e klasse voor de winter. Ik kan dan ook wel zeggen van deze wedstrijden that’s different cook. Gefeliciteerd met deze overwinning, op naar de doordeweekse wedstrijd tegen WSV 1930 JO10-1.