KGB JO10-1

Competitie

1e klasse 3

17 mei 2018 19:00

PSV is landskampioen, Feijenoord heeft de beker en Ajax pakt het E-kampioenschap en de Jupiler league. En ook voor KGB JO10-1 nadert het einde van de competitie. Vandaag op een doordeweekse donderdag moeten we de wedstrijd inhalen die eigenlijk de zaterdag na Koningsdag gepland stond. WSV 1930 JO10-1 uit Wormerland is onze tegenstander. Dat betekent dat we in plaats van de training om 17:30 in kolonne naar de Zaanstreek vertrekken. Goed dat we ruim de tijd genomen hebben want de N302 is erg druk rond zessen. Na de A7 volgen we een toeristische slingerweg naar onze eindbestemming. Dat Wormerland lijkt wel aan het einde van de wereld te liggen en dan nog een stukje verder. Dan is het logisch dat het naastgelegen dorp Jisp het vroeger van de walvisvangst moest hebben. We zijn compleet, Stijn is terug van vakantie en ook Tristan is erbij nadat hij geprobeerd had om een spijker door zijn voet te slaan. Timo is wat later omdat hij rechtstreeks van het diploma feestje van zijn moeder kwam. Omdat de hele familie van Waalwijk van Doorn compleet is wil Timo graag 1x scoren voor zijn moeders diploma en 1x omdat zijn vader er ook bij is.

We beginnen iets na 19:00 uur op het kort gemaaide C veld. De gelegenheidsscheidsrechter begint eerst even zonder fluit maar na een paar minuten is er een fluit gevonden. Daar wachten onze toppers niet op en al binnen de minuut is het de fris en fruitige Stijn die de 0-1 in de goal schiet. De scheids wijst naar het midden bij gebrek aan een fluit. En na dit doelpunt gaat rood-wit uit Bovenkarspel door. Pass Tristan wordt door Lucas naast het doel geschoten. Dan is het Tristan die twee keer de bal over het doel mikt, de bal is niet al te zwaar aldus de spelers. Als Lucas de bal naar Stijn speelt komt hij ietwat te hoog aan waardoor de keeper de bal van Stijn kan stoppen. Als de eerste vijf minuten over zijn staat er 0-1 op het scoreboord en hebben we vier 100% kansen gehad. Maar WSV is een goed voetballende ploeg en kruipt langzaam uit de schulp. De eerste kans wordt nog naast geschoten maar daarna is het raak 1-1. In deze fase is de thuisclub beter. Een afstandsschot komt op de paal en gaat via het gezicht van onze keeper Jens alsnog in het doel 2-1. Na ons goede begin kijken we nu tegen een achterstand aan. Maar onze toppers tonen veerkracht en komen langzamerhand weer beter in het spel. Een mooie pass van Timo zorgt ervoor dat Robin 2-2 kan maken. Met een mooie combinatie die begint bij Timo, gaat de bal over onze rechterkant naar Robin. Zijn voorzet komt bij Lucas die niet op doel kan schieten en dus de bal terug speelt naar Timo. Zijn schot gaat het doel in 2-3, zo het doelpunt voor moeders diploma is binnen. Onze aanvoerder van vandaag Rens is ijzersterk in de duels en ziet zijn schot vlak voor de rust over het doel zeilen. Ook Silke met het doelpunt van zaterdag in haar achterhoofd probeert het van grote afstand, dit keer gaat de bal rakelings over het doel. Dus blijft het 2-3 met de rust.

De limonade was prima voor elkaar en smaakt goed. Het zijn altijd lastige wedstrijden die op een zomeravond gespeeld moeten worden. Het is dan zaak dat de voorsprong over de streep wordt getrokken. Na de rust pakken onze toppers de draad weer op. Eerst is het Timo die naast schiet, en dan is het Tristan die bijna de bal het doel kan inlopen maar net voor het eindpunt geblokt wordt. Silke speelt Tristan strak in en dan is de lob een prooi voor de keeper. Een pass van Lucas wordt door Stijn in twee keer in het doel geschoten 2-4. Ook een minuut later slaan we toe. Dit keer is het Timo die op aangeven van Tristan de 2-5 maakt. En deze is dus voor papa van Waalwijk van Doorn. De spanning is er nu een beetje af. De thuisclub heeft een extra mannetje op Tristan gezet om dit gevaar in de kiem te smoren. Martijn speelt een hele goede wedstrijd onder toeziend oog van zijn moeder. Silke en Rens zijn zoals altijd nuttig en stabiel. Na een kwartier in de tweede helft schiet Timo nog maar een keer op doel. Zijn schot wordt door de keeper gestopt, maar er zit zoveel effect aan de bal dat deze weer terug richting doel gaat. Was de bal nu wel of niet over de lijn. De scheidsrechter beoordeeld dat het leer in zijn geheel over de lijn is geweest en zo is het 2-6 voor KGB. En heeft Timo er dus ook eentje ingeprikt voor zijn zus. Een ruime voorsprong voor red and white Bovenkarspels dynamite. Helaas scoort de thuisclub met een mooie aanval direct na ons doelpunt de 3-6. Dit soort situaties zien we wel vaker dit seizoen en dat is jammer. Het wordt nog even spannend als vlak voor tijd een afstandsschot die door Jens tegen de lat het doel ingeslagen wordt. En ook nu is de bal over de lijn en is het 4-6. Er is niet lang meer te spelen en wordt ook deze partij in winst omgezet.

Na een korte douche sessie vertrekken we weer naar huis waar de spelers iets later als normaal, maar tevreden hun bedjes kunnen opzoeken. Nog even goed rusten want over twee dagen staat de volgende wedstrijd tegen VVS alweer op het programma. En Timo neem de volgende wedstrijden gerust de hele familie, kunnen we nog wat aan het doelsaldo werken!