Victoria O JO15-1

1 - 2

KGB JO15-1

26 april 2018

KGB JO15-1 is één van de deelnemers van de West-Frieslandcup. Ze doen daarin goed mee, al moeten deze laatste wedstrijd, tegen Victoria O, wél gewonnen worden, om dóór te gaan. Mike en Brett zijn opgetrommeld, als dispensatiespelers, om de jongens een handjete helpen. Dit is overigens allemaal legaal. Elk team mag drie dispensatiespelers opstellen.
Victoria begint goed aan de wedstrijd en weten al vrij snel te scoren bij keeper Renzo. Dat is al min of meer een valse start. 1-0.
In het vervolg van de eerste helft, voetbalden wij onszelf beetje bij beetje onder de druk vandaan en worden gelijkwaardige tegenstanders.
Soms krijgen hun kansjes, soms wij ook wel. Joey wordt de diepte ingestuurd en komt één op één met de keeper, maar mist helaas.
Wij kruipen ook af en toe door het oog van de naald, maar onze verdedigers geven weinig tot niets meer weg.
De rust wordt gehaald met een 1-0 achterstand. Er moet een tandje bij worden gezet en dat gebeurt dan ook.
Na de rust wordt er eerder ingegrepen en we dringen Victoria langzaam, maar zeker, terug. Ze komen bijna niet meer over de middenlijn heen en moeten zich beperken tot de bal tegenhouden. De druk wordt groter en groter en een goal kan bijna niet meer uitblijven. Na een voorzet van Mike, kopt de pas ingevallen Damian, de gelijkmaker binnen. 1-1.
Dit is een stap in de goede richting, maar nog niet voldoende. Vele kansen volgen nog, maar steeds vindt de Victoria-keeper een antwoord, óf de bal gaat over het doel, óf er naast.
De tijd begint te dringen als Mike alleen op de keeper af gaat en cool binnentikt. 1-2. Pandemonium. Alsof de beker al is binnengehaald. De stand bleef verder zoals die was. De kwart-finale is nu bereikt.
Het sterke RKVVS wordt de volgende tegenstander, in een thuiswedstrijd.