Uitnodiging!!!

Halve finale Jo15-1

KGB – West-Frisia (16-05-2018) en West-Frisia – KGB (24-05-2018)

Als een echte Europa-cupduel met een thuis en een uitduel, waren we in de laatste fase van de West-Friesland-cup beland.

De thuiswedstrijd begon goed. Al vrij snel kwamen we op voorsprong door Herman. 1-0. West-Frisia kwam wat beter in de wedstrijd. Wonnen wat meer duels en kwamen wat vaker voor ons doel. Na een fraaie actie van de rechtsbuiten, gaf hij een mooie strakke voorzet, die bij de tweede paal, keurig werd ingetikt door hun linkerspits. Prima goal. 1-1.

Het spel golfde op en neer en de strijd was nu redelijk in evenwicht. Toch heerste er een onderbuikgevoel dat West-Frisia zou gaan toeslaan na de rust. Hun fysieke weerbaarheid leek sterker dan die van ons vandaag.

De rust brak aan, met een 1-1 stand, en vlak na de rust, vanaf de aftrap, Mike gaf een pass op Joey, die zich uitermate knap vrij vocht en nog het overzicht had, om nog fraai te scoren. 2-1. Een uiterst fraaie suprise, dat gaf de burger weer moed.

Onze verdediging had het redelijk zwaar te verduren. In de eerste helft moest Fabian al afhaken en nu moest de rots in de branding, Rens, óók geblesseerd afhaken.

We raakten wat zoekende achterin en West-Frisia rook hun kans. De leider achterin was weg en de rest wist zich even geen raad. Er was een handsbal op het middenveld. Geen fluit….West-Frisia ging door, wij wachten op de fluit. Brett was uit positie en West-Frisia had vrij spel en scoorde de 2-2 op uiterst fraaie wijze.

Wie doet wat? We waren de weg even kwijt en West-Frisia profiteerde glansrijk van deze wanorde.

Binnen een mum van tijd liepen ze uit naar 2-5 en er was niets meer aan te doen.

Dat wordt nog een hele kluif, daar in Enkhuizen, om de boel daar nog recht te zetten. De einduitslag was 2-5, maak er nog maar wat van…….

Wie niet waagt, wie niet wint. Een strijdplan was gesmeed, maar er komt ook wel een dosis geluk bij.

Een week later staan we dus in Enkhuizen op het veld. De neuzen zullen één kant op moeten, anders wordt het niets.

We zijn amper vijf minuten bezig en we staan te slapen achterin en komen al vrij snel met 0-1 achter te staan. Oei dat valt niet mee, weer een dreun.

Toch blijven we volharden in het strijdplan en zijn gedurende de eerste helft, gewoon de betere ploeg. Gelukkig maken we al snel weer gelijk, door Joey. 1-1, en krijgen daarna legio kansen om de score verder uit te breiden. Tekort overzicht en soms te gehaast willen handelen, leiden niet tot de gewenste doelpunten. De rust breekt aan met een 1-1 stand en nu wordt het toch wel penibel. Zou het toch nog lukken of strand onze poging in de schoonheid? De tijd wordt wel wat krap…….

Wij blijven fanatieker en het betere van het spel houden, maar de goals willen maar niet vallen. Eindelijk….Mike zet Brett vrij voor de keeper en scoort de 2-1. Vlak er na wordt een West-Frisia-speler bestraft met gel, dus even een mannetje minder.

We zetten aan en Brett maakt de 1-3. Als een tsunami gaan we nu ten aanval en West-Frisia moet terug. In de paniek pakt de West-Frisia-keeper, in plaats van de bal, Brett bij zijn schouders en trekt hem naar beneden. Penalty….Mike neemt plaats achter de bal en plaatst hem ijzig koel in de hoek. 1-4.

Nog één doelpunt is er nodig om in de finale te staan. Is er nog tijd??? Niet veel meer…

West-Frisia loopt als een kip zonder kop over het veld en krijgt de finaleplaats door de scheidsrechter aangereikt. Na een corner, weggegeven door keeper Peter, na een uiterst fraaie redding, cruciaal, valt er een West-Frisia-speler, omver en de scheidsrechter, wijst gedecideerd naar de stip. Mike ontploft, na zoveel onrecht en mag met geel, vertrekken. Óók nog erbij….niet slim, wel begrijpelijk.

West-Frisia krijgt de finale-plaats, dus in de schoot geworpen, maar schiet de penalty naast…Even lijkt het er nog op dat hij moet worden overgenomen, dat gebeurt gelukkig niet.

Nog steeds moeten we nog één goal maken om de finale te halen. De tijd dringt en we staan met 10 man. Joey begint nog maar weer eens aan een van zijn onnavolgbare dribbels. Hij stoomt op richting West-Frisia-doel, met Brett dichtbij hem in de buurt. Joey passt op Brett en Brett schiet uit een moeilijke hoek op doel. De bal verdwijnt in de verre hoek. Youp geeft voor de zekerheid nog een tikje. Jaaaaa hoor, hij zit en hij telt. 1-5.

Virtueel staan we nu in de finale. Wat kunnen minuten dan soms uren lijken. De gehele avond al fantastische verdediging geeft óók in deze hectische slotfase, geen krimp, en zo halen we met het gehele team, de schaapjes op het droge en pakken na een onvoorstelbare inhaalrace, de niet meer gedachte finaleplaats.

Eindelijk floot de scheidsrechter zijn laatste deuntje en de ontlading was Europa-cup-waardig. Huilen en vreugde lagen dicht bij elkaar. Iedereen keihard gestreden, met vol geloof in eigen kunnen, en het geloof dat je samen ontzettend veel kan bereiken. Zoals zo vaak hadden de thuisblijvers het ook dit keer helemaal mis. Jullie hebben historie gemist, maar jullie hebben nog één kans…..

Op vrijdag 1 juni is de finale bij Dindua. Dindua-KGB, bij het jubilerende Dindua dus. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur. Schroom niet en neem alle toeters en bellen mee, om onze jongens te steunen in de finale. Ze verdienen grote belangstelling. Komt Allen!!!