61'
89'
Dennis Keppel (afstandschot)

12 augustus 2018 14:00

Na opnieuw drie trainingen deze week kwam KGB in het veld voor z’n volgende oefenpot. Tegenstander is Woudia die dit seizoen onder leiding staat van Frank Knijn. Z’n collega Piet Wiersma wil dat KGB dit seizoen meer aanvallende intenties laat zien en dus meer op de helft van de tegenstander gaat spelen. De eerste contouren waren vandaag te zien tegen de ploeg uit Westwoud.
De wedstrijd werd gespeeld op het B-veld, gisteren nog gemaaid. Toch was het gras door de hoge vochtige temperatuur alweer wat gegroeid en dus moest de bal met tempo worden gespeeld.

In de eerste helft al een sterker KGB maar Woudia wat nog tegengas kon geven, vooral in de omschakeling. Zij kregen drie goede kansen op een doelpunt maar scoorden niet. KGB kwam langzaam maar zeker steeds meer in de buurt van de goal van Woudia. Het was wachten tot de 43ste minuut op de openingstreffer, en het was een fraaie. Michael Helfensteijn krult de bal vanaf links via de binnenkant van de paal in het doel. Een minuut later, dus ook nog voor rust, de 0 – 2 via Lorenzo van de Beek.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer. KGB heeft alle touwtjes in handen en Woudia wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Via de flanken komt KGB steeds maar weer door. De 0 – 3 komt van de voet van Daniël Hart, de verloren zoon die weer terug is bij KGB na twee seizoenen HSV Sport.
KGB stoomt uiteindelijk door naar 0 – 6. Sylvio Bulterman, Michael Helfensteijn en Dennis Keppel zijn de doelpuntenmakers. Keppel, overgekomen van De Zouaven en spelend op de 10 positie laat zien een versterking te zijn. Zijn doelpunt is denk ik wel de fraaiste van de middag, vanaf 20 meter krult hij de bal via de lat in de kruising. Prachtig.

Voorlopig ligt KGB op schema. Er wordt hard getraind. De nieuwelingen zorgen voor verfrissing en zijn een versterking. Het systeem wat trainer Wiersma wil gaan spelen lijkt een kans van slagen te hebben.
Volgend weekend worden er twee oefenwedstrijden gespeeld met wisselende teams. Op zaterdag om 17.00 uur wordt er gespeeld tegen Gieterveen, een vijfdeklasser die hier op trainingskamp is. Zondag komt Drachten naar Bovenkarspel, een derdeklasser uit het district Noord, aanvang 14.00 uur.
Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op sportpark De Rozeboom. Vandaag heeft het publiek in ieder geval genoten.