KGB 1

Competitie

3e klasse A

21 oktober 2018 14:00

KGB heeft een moeizame competitiestart met 1 punt uit 4 wedstrijden en moest vandaag naar één van de favorieten voor de titel Grasshoppers. De Hoogwouders zijn met 1x winst en 3 gelijke spelen nog ongeslagen.
In de eerste helft schiet Michael Helfensteijn al in de 2de minuut op de paal en ook daarna krijgt KGB een aantal mogelijkheden. Grasshoppers wordt goed tegengehouden tot de 21ste minuut. Dan ontregelt Stef Konijn de verdediging met een slalom en moet Niels Compas hands maken om een doelpunt te voorkomen. De toegekende penalty wordt door aanvoerder Steven de Boer binnengeschoten: 1 – 0.
KGB recht de rug en blijft goed meespelen op de mooie kortgemaaide grasmat.
In de 34ste minuut daarom de terechte gelijkmaker. Grasshoppers krijgt de bal niet weg en linksachter Lorenzo van de Beek neemt de bal op z’n pantoffel en die slaat als een granaat in de goal onderkant lat: 1 – 1.
Vlak voor rust volgt de beloning voor een goede 1ste helft. Michael Helfensteijn wipt de bal van links naar rechts over de verdedigers en daar staat Dennis Keppel die na een stuit de bal met een streep in de uiterste hoek langs de kansloze doelman Alkis Kaklis schiet. Ruststand 1 – 2.
In de 2de helft krijgt KGB het een stuk lastiger, het wordt meer tegenhouden en de bal kan niet lang in eigen gelederen worden gehouden.
Grasshoppers is niet in z’n beste vorm (verdienste KGB) en de rood-witten blijven relatief makkelijk op de been met Dirk Bakker als betrouwbare sluitpost.
Dick Knijn, trainer Grasshoppers, besluit rond de 70ste minuut rechtsachter Dave Neefjes naar het front te sturen en gaat met man en macht aanvallen. Er wordt een bal op de paal gekopt en KGB probeert het ritme te breken door te vertragen.
KGB komt in de 2de helft tot weinig kansen. Alleen Jan Blom komt in kansrijke positie maar schiet met links zwak in.
In de 85ste minuut breekt KGB toch. Een vloeiende combinatie door het midden wordt mooi afgerond door de uitstekend ingevallen Thijs Kruijssen.
Grasshoppers wil nu door maar de eindstreep wordt gehaald met 2 – 2 en dat is gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

KGB en Grasshoppers gaan op herhaling. Komende donderdag spelen we tegen elkaar op De Rozeboom in Bovenkarspel in het kader van 1ste knock-out ronde van het bekertoernooi. Aanvang 20.00 uur.