KGB kruipt omhoog na overwinning op Hugo Boys

Datum

3 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na het echec twee weken geleden tegen VVS’46 (0 – 3 nederlaag) wilde de selectie vandaag persé een goed resultaat neerzetten tegen Hugo Boys. Met 14 om 10 punten, in het voordeel van KGB, ook een echte zespuntenwedstrijd.
We kunnen zeggen dat dit gelukt is. KGB nam direct de touwtjes in handen en speelde een verdienstelijke eerste helft. Veel balbezit, vrijwel alle duels werden gewonnen, het enige wat ontbrak was een doelpunt. Die kwam uiteindelijk in de 30ste minuut. Een strakke voorzet van linksachter Lorenzo van de Beek werd bij de eerste paal binnengekopt door Michael Helfensteijn.
Na de rust zette KGB de lijn door. Een groot overwicht tegen een machteloos Hugo Boys. In de 57ste minuut een steekbal van Dennis Keppel door het centrum op Jan Blom die zich heeft vrijgelopen en doelman Beers simpel passeert: 0 – 2.
Dit was het sein voor trainer Heurter van Hugo Boys om de boel te gaan omzetten. Er werd nu volop de aanval gezocht met 3 spitsen en hierdoor moest KGB heroriënteren. Dit duurde te lang. Binnen 10 minuten had Hugo Boys de stand weer gelijkgetrokken. Twee ballen vielen in de 16 meter voor de voeten van eerst Bart Snoek en daarna Bart van den Burg die geen moment aarzelden en hard en laag raak schoten tegen een kansloze Dirk Bakker: 2 – 2.
Daarvoor had Dennis Keppel de 1 – 3 moeten maken. Hij anticipeerde goed op een diepe bal en liep de keeper voorbij. In plaats van rustig de bal over de doellijn te schuiven koos hij ervoor om met de linker gehaast af te maken. Of het door het zware veld kwam, met veel zand, héél veel zand, weet ik niet maar de bal verdween in het zijnet.
KGB recht na de gelijkmaker de rug. Hugo Boys ruikt de drie punten maar KGB voetbalt beter en maakt de verdiende derde goal.
In de 84ste minuut een hoekschop genomen door Erdinç Gedik. Hij neemt deze laag en bereikt Pedro Thole die op de rand 16 meter staat te trappelen. Pedro schiet beheerst met binnenkant voet en tussen veel lichamen en benen verdwijnt de bal in de goal: 2 – 3 en vreugde bij KGB.
KGB komt hierna niet meer in gevaar en boekt dus een belangrijke overwinning. We stijgen richting de middenmoot en nemen in punten ook behoorlijk afstand van de gevaarlijke posities. Verder doen we nog steeds mee in de 2de periode. We mogen daarin echter geen steek meer laten vallen, te beginnen volgende week met een thuiswedstrijd tegen VVW.
Noemenswaardig is nog het debuut van de 19-jarige aanvaller Max Eickhout. Hij verving 5 minuten voor tijd Erdinç Gedik en maakte zo zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht.