KGB 1

Competitie

3e klasse A

23 september 2018 14:00

KGB heeft vandaag zichzelf een slechte dienst bewezen door diep in blessuretijd een punt weg te geven tegen VVW. De wedstrijd die werd gespeeld op een nat sportpark in Wervershoof (90 minuten lang regen) gaat niet de geschiedenisboeken in. Beide teams kwamen niet aan hun beste voetbal toe. Het begin was voor KGB, meer balbezit en spelen op de helft van de tegenstander. Dit duurde tot Dennis Keppel geblesseerd (lies) het veld moest verlaten. Deze speler zet druk en sleurt voorin, dit was daarna stukken minder.
VVW moest na 36 minuten verder met 10 man. Aanvoerder Joris Schouten liep tegen z’n 2de gele kaart op na een forse sliding. Scheidsrechter Smit was nogal bang dat, door het gladde veld, de spelers gevaar liepen. Hij floot namelijk veel, heel veel. Het was echter wel twee kanten op.
11 tegen 10 is vaker een nadeel dan een voordeel en dit bleek ook vandaag. In de vorm waarin KGB verkeerde was het overtal niet te zien. Kansen waren schaars aan beide kanten en dus weinig te genieten voor het publiek.
KGB was van zins na de rust de overwinning te gaan pakken. Wel een optisch overwicht maar geen kansen.
Trainer Piet Wiersma probeert door wissels het spelbeeld te veranderen. Nick Edelenbosch en Mike Boere komen erin.
Het laatste kwartier toch meer opwinding en dan vooral in het voordeel van VVW. Door een aantal slordigheden aan KGB kant ontstonden goede kansen, een stuk of drie. Doelman Dirk Bakker was echter op z’n hoede en hield z’n doel schoon.
Voor KGB ook een kans. Voorzet Lorenzo van de Beek, keeper Smit stompt slecht weg en Mike Boere kopt de bal met een boogje over hem heen. Op de doellijn staat de alerte Koen Verlaat om redding te brengen.
In blessuretijd krijgt Dirk Bakker de bal en besluit op te gaan bouwen. De eerste keer gaat het ternauwernood goed maar de 2de keer is er balverlies. VVW profiteert, invaller Dave Kok wordt snel aangespeeld en die schiet diagonaal langs de gestrekte KGB keeper in het net: 1 – 0.
Er is nog maar kort te spelen, KGB krijgt nog een vrije trap die vanaf rand 16 meter over wordt geschoten en Lorenzo van de Beek pakt op een wel heel domme manier z’n 2de gele kaart. Frustraties.
Eindstand 1 – 0 en KGB had z’n begin ander voorgesteld. Er waren vandaag veel te veel onvoldoendes om recht te hebben op een overwinning. Volgende week herkansing tegen VIOS die vandaag met 5 – 1 uit de startblokken schoten tegen VVS’46.