8 september 2013 14:00

Scheidsrechter

Putten, R. van

VVS’46  – KGB  1 - 0 (1 - 0)

KGB en VVS spelen altijd closewedstrijden tegen elkaar waar de laatste wedstrijden VVS als winnaar uit de strijd komt. Ook deze zondag was dit het geval. Net als op de eerste speeldag vorig seizoen werden beide teams aan elkaar gekoppeld, nu echter in Spanbroek. Vorig seizoen schoot Barry Bes de Spanbroekers naar een overwinning middels een vrije trap. Vandaag deed de wat zwaarder geworden Bes het opnieuw, nu via een strafschop. Bij deze treffer bleef dit en wie de partij gezien heeft zal concluderen dat dit een wonder is. KGB kreeg namelijk genoeg kansen om een punt te maken en ook VVS was er regelmatig dichtbij.

KGB was vooraf vastberaden de slechte vertoning tegen Grasshoppers (2 – 4 nederlaag tegen deze 4de klasser) recht te zetten. Trainer Richard Bulterman had voor de centrale spitspositie gekozen voor Jordy Brouwer en op het middenveld kreeg Robin Kastermans z’n eerste basisplaats. In de ziekenboeg bij KGB zitten Reynaldo Appelman (hamstring) en Emiel Ruitenberg (knie). Emiel wordt binnenkort geopereerd en zal de rest van het seizoen helaas moeten toekijken.
Bij VVS de gebruikelijke namen. Enigste “vreemde” naam in de basis Aaron Kuipers, overgekomen van Zwaluwen’30. Joris Maas bleef geblesseerd langs de kant.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Putten ging KGB furieus van start. Jordy Brouwer werd snel gezocht en wist met goed spel openingen te creëren. Door zijn balvastheid konden de middenvelders steeds goed bijsluiten. In de eerste 10 minuten leverden het offensief kansen op voor Kees Hauwert en Jordy zelf. VVS liet zich ook niet onbetuigd en Kiefenburg en Bes waren dichbij een treffer.
Het spel ging op en neer en er leek voor KGB geen vuiltje aan de lucht. Tot aan de 20ste minuut. “IJzeren” Kees Hauwert wordt in kansrijke positie voor doelman Niels Vriend gestuit en een VVS’er valt op z’n schouder. Kees kan de wedstrijd niet voorzetten en wordt vervangen door Peter Kuiper.
Nauwelijks een minuut later komt VVS door in het centrum, Tim Appelman voelt zich genoodzaakt een overtreding te maken, volgens de scheidsrechter binnen de 16 en hij geeft daar bovenop nog een rode kaart. De strafschop is voor Barry Bes die laag in de hoek scoort: 1 – 0.

KGB gaat met 10 man verder en recht de rug. Energiek worden de duels aangegaan en voetballend blijft KGB de betere ploeg. VVS kan geen voordeel halen uit de man extra en laat z’n beperkingen zien. Met 1 – 0 wordt de rust bereikt.
In de 2de helft is snel weer 10 tegen 10. Bes trapt na en gaat eraf met rood. KGB heeft ook nu nog licht de overhand en krijgt weer kansen. René Spruit is er wel heel dichtbij als hij voor Niels Vriend verschijnt. Die weet net een handje tegen de bal te krijgen en verijdelt het gevaar. VVS vertraagt het spel en de conditioneel zwakke scheidsrechter heeft moeite het spel goed te volgen. Dylan de Wit komt bij KGB in het veld om aanvallende impulsen te geven, maar KGB toont vermoeidheidsverschijnselen. Hierdoor kan VVS er ook weer uitkomen. De minuten tikken snel weg en KGB doet nog een poging voor een laatste offensief. Brian de Roo komt slalommend door het centrum en besluit met een harde schuiver, maar opnieuw is het doelman Vriend die redt.
Scheidsrechter Van Putten maakt na 96 minuten een einde aan een spannende pot voetbal waarin KGB meer had verdiend. Volgende week speelt KGB tegen Koedijk, weer terug van weggeweest, en gaat dan op jacht naar de drie punten. Als dezelfde inzet en ook het niveau van vandaag gehaald wordt moeten de punten in Bovenkarspel gehouden kunnen worden.
Tim Appelman zal hier niet bij zijn, hij kan een schorsing tegemoet zien. Kees Hauwert is nog even afwachten, op dit moment heeft hij veel pijn aan de schouder.

KGB 2 haalde vandaag z’n eerste overwinning binnen in z’n eerste competitiewedstrijd. De mannen van Sascha Vogel en Jacko van Leijen wonnen uiteindelijk verdiend van VVW 2, degradant uit de 2de klasse. In de 2de helft schoot eerst Christian Wognum knoerthard op de paal. In het laatste half uur scoorden rechtsback Rens Dudink en Pedro Raven. Lekker mannen !