15 september 2013 14:00

Scheidsrechter

Metsemakers, R.

KGB – Koedijk 1 - 2  (1 - 1)

Een valse start voor KGB, die conclusie kunnen we stellen na twee nederlagen in evenzoveel competitiewedstrijden. De eerste wedstrijd op de Rozeboom ging na een snelle voorsprong zeer teleurstellend verloren.

Tegenstander Koedijk is na een uitstapje van een seizoen naar 3B weer terug in 3A. Het team is verder verjongd, hierbij kan worden geput uit een grote jeugdafdeling. Nieuwe trainer is de in deze regio bekende John Stevens, vorig seizoen nog halfweg uit z’n functie gezet bij SEW.

KGB begon aan de wedstrijd zonder de geschorste Tim Appelman (3 wedstrijden). Kees Hauwert en Jelle Kok waren na lastige blessures fit genoeg om te starten.

Die start was nog veelbelovend. Na 9 minuten was er reeds de voorsprong. Een puntgave assist van Juriaan Visser en Kees Hauwert knikt keihard in de kruising: 1 – 0.

Vlak hiervoor kwam KGB goed weg. Jordy van der Sleen speelde spits Michael van der Heyden aan, die draaide handig bij z’n tegenstander weg in het strafschopgebied, Peter Molenaar was attent en redde bekwaam.

Het was inmiddels duidelijk dat Koedijk niet naar Bovenkarspel was gekomen om het spel te maken. Het liet de bal aan KGB en Koedijk probeerde bij balverlies van KGB snel tot aanvallen over te gaan.

Een nieuwe kans voor KGB na 18 minuten. Een bestorming op het Koedijk doel werd besloten met een schot van René Spruit, doelman David Hoek maakte deze poging onschadelijk.

Ook in de 32ste minuut nog een mooie aanval van KGB. Brian de Roo geeft op rechts diep op Robin Kastermans, zijn voorzet wordt ingeschoten door Juriaan Visser die smoort op een geel-zwarte speler. In de omschakeling hierop is KGB niet scherp. Aan de linkerkant wordt slecht geanticipeerd op een diepe bal, Sven de Vrueh loopt door en zet laag voor waar bij de 2de paal Michael van der Heyden vogelvrij staat en de 1 – 1 binnenprikt.

Vermeend buitenspel wordt weggewoven door scheidsrechter Metsemakers.

KGB heeft z’n beste periode vandaag reeds gehad en zakt heel ver weg, vooral vechtend tegen zichzelf. Het balbezit is er wel, maar het is allemaal te steriel en 75% van de spelers haalt te weinig niveau om het Koedijk lastig te maken. De jonge honden van Koedijk groeien in de wedstrijd en voelen dat er wat te halen is.

In de 2de helft wordt het spel er dus niet beter op. Tekenend is dat er, ondanks het veldoverwicht, geen schot op doel gegeven wordt. Er is onvoldoende agressiviteit en spelers kunnen zich niet over mindere acties heenzetten.

De ramp wordt compleet als in de 90ste minuut Koedijk de overwinning veiligstelt. Op de helft van Koedijk krijgt KGB een vrije trap en alle spelers op één na gaan mee naar voren. Levensgevaarlijk bij balverlies en dat blijkt. Koedijk komt er snel uit en 30 seconden later kopt goudhaantje Michael van der Heyden de 1 – 2 binnen. Het ziet er zeer knullig uit en dat is het ook.

Een kostbare nederlaag voor KGB tegen een toch niet als hoogvlieger bekend staande ploeg die gewoon vier punten heeft. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Texel’94 op het programma. De promovendus uit Den Burg staat ook op nul punten. KGB gaat zich deze week herstellen en met goede moed afreizen naar het eiland.

KGB 2 heeft ook z’n tweede wedstrijd in winst omgezet. In Hem werd De Valken 2, vorig seizoen kampioen geworden, met 0 – 5 verslagen. Het gaat goed met dit jonge team aangevuld met routine in de vorm van Jan Dekker, Sander Kolkman en de fit wordende Remco Wachter.