22 september 2013 14:00

Scheidsrechter

Jensch, J.C.

Texel’94 – KGB 3 - 3 (2 - 1)

Ook in z’n derde competitiewedstrijd is KGB er niet ingeslaagd een driepunter te produceren. Na een zwakke eerste helft werd in het tweede bedrijf een achterstand omgebogen om uiteindelijk in blessuretijd alsnog de gelijkmaker te incasseren.

Texel’94 was, net als KGB, gestart met twee nederlagen. Vorige week een duidelijke 4 – 1 verlies bij VVW, de week daarvoor  0 – 1 tegen VIOS. Die nederlaag was de eerste sinds lange tijd in eigen huis. Vorig seizoen bleef Texel in Den Burg ongeslagen. In de 4de klasse A werden alle 13 wedstrijden gewonnen met een doelsaldo 50-10.

KGB begon de wedstrijd met het aanvalstrio Dylan de Wit, Jordy Brouwer en Jouri Haksteen, op het middenveld René Spruit, Kees Hauwert en Brian de Roo en achterin Juriaan Visser, Sjors Appelman, Peter Kuiper en Jelle Kok. Tim Appelman zat z’n 2de wedstrijd schorsing uit.

Na een voorspoedige reis was KGB op tijd op het eiland aangekomen en kon zich optimaal voorbereiden op de wedstrijd. Plezierig detail was dat de zon volop scheen en zo voor een lekker atmosfeertje zorgde.

Het eerste kansje in de wedstrijd was voor KGB. Brian de Roo schoot na balverlies van Texel over. Een minuut later was Texel aan de beurt. De voorzet was van Sander de Haan, de verdediging van KGB kan ternauwernood redden voordat Joren Bakker inschiet.

Vijf minuten later opnieuw Sander de Haan over rechts, hij schiet keihard voorlangs.

Het was inmiddels duidelijk dat KGB moeilijk zat. Het % balbezit was gelijk verdeeld maar teveel duels gingen verloren, ook de zg tweede bal. Texel kwam er iedere keer snel uit. De bal ging vooral naar rechts waar de aalvlugge Sander de Haan (vorig seizoen 21 doelpunten) het Jelle Kok bijzonder lastig maakte.

Zo ook in de 17de minuut. Balverlies op het middenveld van KGB, de bal snel naar rechts waar Texel een meerderheid krijgt. Sander de Haan legt de bal terug op de 16 meter, niemand van KGB zet druk op de bal en het is 1 – 0 door Pim de Lugt.

Een moeilijke middag lijkt aanstaande. Gelukkig staat het al snel weer gelijk. Een prima combinatie, Sjors Appelman zoekt Jordy Brouwer, Jordy legt met de borst terug op Brian de Roo, Brian schiet laag uit de 2de lijn, doelman Alexander Smit lost de bal, Jordy Brouwer schiet de rebound in en bij de 2de paal is Dylan de Wit attent en de gelijkmaker is een feit.

De wedstrijd begint opnieuw maar snel staat KGB weer achter.

In de 24ste minuut weer simpel balverlies, dit keer van een aanvaller. De bal gaat meteen weer diep door het centrum richting Sander de Haan. Doelman Peter Molenaar komt attent uit en lijkt voor opruiming te zorgen. Echter, een polletje zorgt ervoor dat bal over z’n voet heenstuitert en Sander de Haan schuift de 2 – 1 binnen. Pijnlijk, vooral voor Peter. Hij zal zich echter herstellen en verder een goede wedstrijd keepen.

De rest van de 1ste helft blijft onder de maat voor KGB. De eerder genoemde pijnpunten zetten zich voort. Texel heeft geen wonderploeg, maar wel een voorbeeldige inzet. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor Dylan de Wit. Hij treuzelt en Texel kan het gevaar elimineren.

In de rust grijpt trainer Richard Bulterman in. Jouri Haksteen wordt gewisseld voor Jan Dekker, die z’n debuut als speler maakt voor KGB 1.

Na de rust is in ieder geval de inzet stukken beter, niet zozeer het voetbal. Zo ontstaat een nieuw spelbeeld met KGB nu als bovenliggende partij en nu wel veel duels winnend. Een vrije trap vanaf links, laag ingebracht door René Spruit wordt net gemist door Jan Dekker.

In de 56ste minuut is er succes voor KGB. Dylan de Wit bereikt vanaf links Brian de Roo die vanaf de zijkant opstoomt naar het doel van Texel en met een hard schot 2 – 2 maakt.

KGB wil nu doordrukken. De verdediging van KGB moet echter zeer attent blijven. Zo gauw Texel het middenveld oversteekt dreigt er gevaar.

Trainer Bulterman wisselt door: Robin Kastermans voor Jordy Brouwer en even later Jens Kesting voor Dylan de Wit.

In de 86ste minuut KGB opnieuw bij het doel van Texel. Brian de Roo zet vanaf links hard voor, de bal komt ongelukkig tegen de handen van Marko Koorn, scheidsrechter Jensch besluit handsbal en penalty. Aanvoerder Sjors Appelman neemt z’n verantwoording en drukt laag af: 2 – 3. KGB krijgt kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het wordt slecht uitgespeeld. Zal het dan toch gebeuren, KGB op weg naar z’n eerste overwinning. Nee, want wat gebeurt er in de 2de minuut van de blessuretijd.  Jelle Kok krijgt de bal tegen z’n arm, en ook nu gaat de bal op de stip. Ook hier neemt de aanvoerder het voortouw en Ruben Duinker zorgt voor de 3 – 3 eindstand.

Op het scheiden der markt een overwinning uit handen moeten geven zorgt voor een kater bij KGB. Er komen nu 2 thuiswedstrijden, eerst VVW en daarna VIOS.

Statement van de scribent: het is algemeen bekend dat voetballers altijd eerst naar andere oorzaken zoeken en dan pas bij zichzelf terecht te komen. Het zou de voetballers van KGB sieren de oorzaak nu vooral bij zichzelf te zoeken. Al is het maar voor een heel klein beetje!