29 september 2013 14:00

Scheidsrechter

Mahabali, S.

KGB – VVW 3 - 3 (2 - 0)

De vele supporters die zondag getuige waren bij de eerste regionale derby van dit seizoen voor de manschappen van Richard Bulterman hebben een vermakelijke wedstrijd gezien. Zes doelpunten werden eerlijk verdeeld, wrang was dat KGB een comfortabele 3 – 0 voorsprong verspeelde waardoor er na afloop een katerig gevoel overheersde.

Dezelfde elf spelers begonnen voor KGB aan de wedstrijd als vorige week tegen Texel’94. Op de bank wel andere personen. Jan Dekker en Robin Kastermans haakten geblesseerd af, nu in de reserverol Jens Kesting, Chris Wognum, Dirk Bakker en A-junior Bram Zwaan.

Net als de eerdere thuiswedstrijd tegen Koedijk had KGB een goede start. Voor VVW het wist was de 1 – 0 voorsprong daar. Een voorzet van Jouri Haksteen vanaf de linkerkant werd in het centrum door Dylan de Wit gecontroleerd met de rug naar het doel. Vanuit de draai drukte hij verwoestend af en Marco Smit was kansloos.

KGB ging door en kwam regelmatig bij de goal van de Wervershovers. Een voorzet van Juriaan Visser zeilde net over. Een lange bal van Peter Molenaar werd door Jordy Brouwer verlengt met het hoofd, Kees Hauwert liep door en zorgde voor paniek bij VVW.

Ivo Rohling, trainer van VVW, schreeuwde in de eerste fase wanhopig om scherpte en beleving. Na een kwartier werd aan dit verzoek gehoor gegeven. VVW ging zich nu ook bemoeien met het spel en liet ook zien over een goede ploeg te beschikken.

Met goed combinatievoetbal werd spits Bert Steltenpool gezocht. Deze jonge speler met een goede techniek en overzicht bezorgde de verdediging genoeg werk.

KGB wist in de 34ste minuut de voorsprong te verdubbelen via een prachtige snelle aanval. Het was op rechts Jouri Haksteen die de scherpe voorzet verzond en bij de 2de paal de instormende Kees Hauwert bereikt. Half vallend kopte hij schitterend binnen: 2 – 0.

Het was zaak voor KGB met deze stand de rust te  halen en dit lukte maar net. Aanvoerder Bart Boos bereikte Joris Schouten die vanaf de zijkant tegen Peter Molenaar opschoot en pal voor rust werd John de Wit met een crossbal bereikt. Ook hij werd maar net afgestopt.

Na de rust waren de bedoelingen van VVW duidelijk. Goed starten en de aansluitingstreffer maken. Na drie minuten sloeg KGB aan de andere kant toe, weer via een schitterende aanval. Op rechts gaf Jouri Haksteen een tikje op maat René Spruit die op snelheid lag. Zijn lage voorzet werd in één tijd laag binnengeschoten door de inkomende Dylan de Wit: z’n derde doelpunt in de competitie.

Vlak hierna een cruciaal moment. Opnieuw een mooie aanval voor KGB met opnieuw Spruit. Zijn voorzet vanaf de rechterkant kwam bij de vrijstaande Jordy Brouwer in het centrum. Jordy wilde in één keer afronden en schoot jammer genoeg over. 4 – 0 zou de genadeklap hebben betekend.

VVW zat nog steeds goed in de wedstrijd, ondanks de grote achterstand. Het bleef vanuit de achterhoede goed opbouwen met een uitblinkende Bart Boos die iedere keer gevonden werd. Bij KGB werd Brian de Roo hard aangeschoten in het gezicht door een medespeler en vervangen door de krachtige Jens Kesting.

In de 69ste minuut kreeg VVW loon naar werken. Een hoge voorzet
van links, Bert Steltenpool hindert in de vijf meter Peter Molenaar maar dit vindt goedkeuring bij referee Mahabali. Steltenpool geeft het laatste tikje en het is 3 – 1.

VVW ruikt bloed en bestookt KGB. De moegestreden Jordy Brouwer wordt vervangen door Bram Zwaan, op 17 jarige leeftijd mag hij debuteren in KGB 1. Nauwelijks in het veld kan hij zich eigen onsterfelijk maken. In de counter krijgt hij de bal van Dylan de Wit, slalomt op snelheid langs verdedigers maar vrij voor Marco Smit schiet hij net naast.

Vijf minuten voor tijd komt KGB serieus in de problemen. Aanvoerder Boos schiet strak op de lat. De terugspringende bal wordt netjes over Peter Molenaar ingekopt door opnieuw Bert Steltenpool: 3 – 2.

VVW heeft met blessuretijd meegerekend nog zo’n 8 minuten de tijd voor de gelijkmaker. Het is nu echt overleven voor KGB. Vanuit de achterhoede kan een VVW’er in alle vrijheid opstomen naar voren zonder aangepakt te worden door het vermoeide KGB. Pas op het laatste moment wordt hij gestuit.

In blessuretijd komt Rob Rinkel met de bal opgelopen. Hij wordt gestopt door Sjors Appelman, maar wel onreglementair binnen de 16 meter. Penalty, besluit Mahabali. Het is John de Wit die deze kans benut en zo eindigt het duel in 3 – 3.

KGB heeft nu 2 punten uit 4 wedstrijden en hangt onderin. Het spel is bij vlagen leuk en goed, er wordt ook gescoord. Dit moeten we nu omzetten in drie punten.

Volgende week opnieuw thuis, dan is de nummer twee VIOS de tegenstander.