6 oktober 2013 14:00

Scheidsrechter

Huffel, W. van

KGB - VIOS-W 1 - 1 (0 - 0)

De tweede thuiswedstrijd op rij voor KGB eindigde wederom in een gelijkspel. Het venijn zat in de staart, de doelpunten vielen in de laatste 10 minuten.

VIOS W debuteerde vorig seizoen met een mooie 4de plaats in de derde klasse en liep de nacompetitie maar net mis. Het team en de staf hebben als doelstelling uitgesproken kampioen te willen worden. Niet onrealistisch gezien de kwaliteiten van de selectie. De formatie van Han Visscher zit goed in elkaar en heeft in de personen van Arjan Wisse, Lazar Prenda (overgekomen van Zwaluwen’30) en Stefan van Wort meer dan modale spelers. Laatstgenoemde was overigens niet van de partij. Met 10 uit 4 hebben de Warmenhuizers ook een start overeenkomstig de doelstelling, alleen tegen VVW werden punten verspeeld (1 – 1).

KGB wist dat het een zware wedstrijd zou worden maar wilde wel graag de eerste driepunter halen. Tim Appelman was na z’n rode kaart tegen VVS voor het eerst weer van de partij, Brian de Roo daarentegen was absent vanwege een hersenschudding, vorige week opgelopen.

Het eerste afgegeven visitekaartje in de partij was van Arjan Wisse. Hij kreeg de bal vanuit een kort genomen hoekschop in balbezit en vuurde met z’n gevaarlijke linkervoet net naast. Hierna kwam op het middenveld René Spruit in balbezit en hij schoot hard op de vuisten van Arjan van Kleef.

Er ontspon zich een duel waarbij VIOS de beter voetballende ploeg was maar KGB hield zich goed staande. De aanvallende intenties van VIOS konden steeds onschadelijk worden gemaakt door de verdediging bestaande uit doelman Peter Molenaar, Juriaan Visser, Sjors en Tim Appelman en Jelle Kok. Zij speelden allen een nagenoeg foutloze partij en waren goed bij de les.

Ook de defensie van VIOS stond goed waardoor de echte kansen op de vingers van één hand te tellen waren. Het was echter een verre van saaie ontmoeting.

Na 22 minuten een korte hoekschop aan KGB kant, opnieuw René Spruit die laag uithaalt, Van Kleef laat los en de bal wordt weggewerkt.
VIOS krijgt op het half uur een vrije trap, centraal voor het doel en vlak buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Huffel geeft hierbij geel aan Sjors Appelman en Robin Schilder. In de 2de helft viel er ook nog geel te noteren voor Jelle Kok. Alle drie de kaarten waren totaal overbodig en niet in de wedstrijd passend. De jonge Van Huffel floot voor de rest een prima partij en had deze maatregel zeker niet nodig maar tegenwoordig wordt er ook in het amateurvoetbal kwistig met kaarten gestrooid.

De vrije trap eindigt overigens in de goed geformeerde muur.
Het laatste noemenswaardig feit voor de rust is een schot van Maarten Blankendaal (VIOS) die over het doel verdwijnt.

In de rust wisselt VIOS: Marco van Wort eruit en Kees Overmeier erin als linksback om het gevaar Jouri Haksteen aan banden te leggen.
VIOS zet aan en blijft goed positiespel spelen. Het speelt 3-4-3 en achterin dus man tegen man. KGB heeft het moeilijk en moet alle zeilen bijzetten. Een speler als Arjan Wisse is ook nooit uit te schakelen. Hij kan 3x de bal verliezen maar bij de 4de keer met een briljante actie voor een doelpunt zorgen. Als VIOS de bal verovert wordt hij ook onmiddellijk gezocht.

KGB krijgt ook z’n kansen. Zo speelt in de 55ste minuut Jouri Haksteen op rechts Overmeier door de benen, levert een scherpe voorzet af die door Kees Hauwert, gehinderd door een verdediger, bij de 1ste paal maar net naast wordt getikt.

Een volgende aanval van KGB is fraai. Sjors Appelman bereikt Dylan de Wit die in één tijd aflegt op de dichtbijlopende Kees Hauwert. Kees heeft weinig tijd en chipt het leder 10 cm  naast.

In de 73ste minuut zet Jouri Haksteen opnieuw goed voor, Dylan de Wit krijgt de bal in het centrum mee en komt in serieuze scoringspositie. Er wordt geen doelpunt gemaakt, maar ook het vlagsignaal van VIOS (hands/buitenspel) wordt gehonoreerd.

En dan toch de voorsprong voor KGB. Jelle Kok is na de wissel van Peter Kuiper doorgeschoven naar het middenveld. Hij komt met de bal door het centrum op en besluit te schieten op 35 meter van de goal. De bal slaat als een granaat in en de kleine keeper Van Kleef is kansloos: 1 – 0.

VIOS is niet van slag en gaat furieus op weg naar de gelijkmaker tegen, zoals trainer Visscher de volgende dag in de krant zou zeggen, een laagvlieger. Lazar Prenda loopt via een sleepbeweging richting Peter Molenaar, die komt goed uit en Prenda schiet tegen hem aan. VIOS gaat, voor zover mogelijk, nog aanvallender spelen.

Dit heeft snel succes. Een schitterende voorzet van Arjan Wisse, verzonden vanaf de linkerkant, wordt door de inkomende Michel Koot (verdediger) tot doelpunt gepromoveerd: 1 – 1. VIOS wil nu meer maar in de resterende minuten weet KGB overeind te blijven en zo een verdiend punt binnen te halen. Misschien niet kwa voetbal maar wel kwa inzet en toch ook echte kansen.

Volgende week staat er al een cruciale wedstrijd voor KGB op het programma. Er wordt dan gespeeld in Sint Pancras tegen Vrone. Vrone heeft maar één punt meer als KGB. Willen we richting de middenmoot dan zal er echt gewonnen moeten worden.