Wouda, R.S.

Accommodatie

Onbekend

Vrone 1  – KGB 1         1 - 0  (1 - 0)       13 oktober  2013

Ook in de 6de wedstrijd van dit seizoen is KGB er niet ingeslaagd een overwinning te boeken. Na 3 gelijke spelen op rij werd er dit keer met het kleinst mogelijke verschil verloren van Vrone.

Ook Vrone zat vooraf niet in een comfortabele positie. De enige overwinning van dit seizoen werd in de 1ste wedstrijd geboekt (0 – 1 bij West Frisia) en de laatste 2 wedstrijden gingen dik verloren (1 – 4 tegen Texel en 6 – 0 tegen VVW). Zodoende had trainer Zeijlmans samen met z’n selectie besloten het eerst achterin te gaan dichttimmeren.

Er gingen vandaag maar weinig wedstrijden door op echt gras vanwege de gestaag vallende regen. Ook de harde wind maakte de omstandigheden niet prettig, het veld in Sint Pancras bleek echter goed bespeelbaar en referee Wouda floot om 14.00 uur dan ook terecht  voor het begin van de wedstrijd.

René Spruit was deze week in de ziekenboeg terechtgekomen naast o.a. Robin Kastermans, Brian de Roo nam z’n plaats in de basis in. Reynaldo Appelman hoopt over een paar weken weer aan te sluiten.

De start van KGB was goed. Met goed combinatievoetbal werd Vrone onder druk gezet. Een voorzet van Jelle Kok vanaf de linkerkant kwam bij Dylan de Wit terecht die twijfelde en hierdoor z’n schot zag gestuit. Een minuut later kwam Peter Kuiper door, Andrew Hand kon hem alleen maar stuiten middels pootje haken. Geel voor Hand en de vrije trap leverde niets op.

Vrone was wel wakker geschud en vocht zich langzaam in de wedstrijd die na een kwartier gelijkwaardig werd. Hartverwarmend was het spel van beide zijden niet te noemen. KGB viel ver terug in niveau,  speelde fantasieloos en steeds meer spelers verloren hun duels of stonden toe te kijken.

Juriaan Visser stuurde nog wel Jordy Brouwer weg met een fijngevoelige dieptepass, hij werd aangetikt. Geen overtreding volgens Wouda. Aan de andere kant werd Vrone niet gevaarlijk maar KGB gaf door gebrek aan scherpte wel 5 hoekschoppen en diverse vrije trappen weg. In de 36ste minuut zorgde één van die corners voor de enigste goal van de wedstrijd. De hoog en ver ingebrachte bal werd achterin de doelmond binnengevolleerd door rechtsback Andrew Hand. Schitterend doelpunt in de kruising maar geen enkele KGB’er legde Hand een strobreed in de weg: 1 – 0.

De koppies gingen nog meer naar beneden bij KGB en de rust werd verder ongeschonden gehaald.

Na de rust verwachtten we een herboren KGB maar niets was minder waar. Het spel bleef zeer klinisch en voorspelbaar. Vrone werkte hard en speelde simpel.

De enige kans na de rust was voor Dylan de Wit. De voorzet kwam van Sjors Appelman, Dylan kwam goed voor z’n tegenstander maar schoot de bal nipt over.

Vlak hierna ging trainer Bulterman over tot wisselen om zo nog tot een spelboost te komen. In het veld kwam respectievelijk Bram Zwaan, Jelle Smit en Erdinç Gedik voor Jouri Haksteen, Jordy Brouwer en Brian de Roo. Bram Zwaan zorgde voor een paar leuke acties op rechts maar dit leverde geen doelpunten op. Ook Vrone werd praktisch niet gevaarlijk.

Doelman Van der Laan, de laatste 2 wedstrijden 10x vissend, had vandaag een rustige middag.

Zo verloor KGB terecht met 1 – 0. Teveel spelers waren er niet vandaag. KGB staat nu 13de met 3 uit 6, Vrone klimt richting de middenmoot met 7 punten.

Goed nieuws was er vandaag ook te melden. KGB 2 speelde in een uiteraard ook regenachtige Noordkop tegen FC Den Helder 2. Na een degelijke wedstrijd werd de overwinning binnengehaald met 1 – 3. Doelpunten van Sander Kolkman (2x) en Erdinç Gedik uit een vrije trap. Hierdoor gaat KGB nu gedeeld aan de leiding met de Heldenaren: 13 punten uit 6 wedstrijden.