Scheidsrechter

Jongbloed, H.W.P.

ONMACHTIG KGB VERLIEST VAN EILANDBEWONERS

KGB 1 – Texel’94 1       0 – 1   (0 – 1)                       2 februari 2014

Na een doelpuntrijke heenwedstrijd (3 – 3) waren de treffers afgelopen zondag een stuk schaarser op De Rozeboom. Texel scoorde halverwege de eerste helft en dit bleek ook de enige treffer. Door deze nederlaag schuift Texel door naar het eerste rijtje met kansen in de 2de periode. KGB blijft in de onderste vier staan en kan z’n wonden gaan likken.

René Spruit heeft zich helaas ook bij het rijtje geblesseerden moeten voegen (knie). Hierin bevinden zich o.a. ook Jouri Haksteen, Jordy Brouwer en Dylan de Wit. Verder waren ook Mathijs van Diepen en Juriaan Visser niet helemaal fit, zij begonnen op de bank. Brian de Roo was weer terug in de basis, ook de jonge Jeffrey Noback mocht als linkerspits starten.

Dezelfde Noback passeerde in de 2de minuut twee tegenstanders, helaas was z’n vervolg niet voldoende. De verdedigers van Texel konden de situatie redden.

Texel was wakker en had de wedstrijd hierna in handen. Het combineerde makkelijker op het middenveld met als aanjager en vast aanspeelpunt aanvoerder Ruben Duinker.

Ook de geroutineerde Marko Koorn speelde een gedegen wedstrijd en achterin gold hetzelfde voor de sterke Jaap Duin. Hierdoor kreeg KGB zeker in de 1ste helft geen grip op de wedstrijd. Het was allemaal wat tammetjes bij KGB, de agressie was er niet.

Het overwicht van Texel zorgde niet voor veel uitgespeelde mogelijkheden. Niels Dubbelt schiet in de 16de minuut vanuit de draai, Peter Molenaar vangt eenvoudig.

KGB kreeg in de 1ste helft drie kansen op een doelpunt. Twee keer was Jelle Smit hierbij betrokken, beiden uit corners van Reynaldo Appelman. De eerste, na 19 minuten, werd door Jelle bij de 2de paal ingekopt. Via de grond kon de op de lijn staande verdediger wegwerken, de bal was niet krachtig genoeg.

Na 35 minuten verkeek doelman Dennis Schouwstra zich op een corner, hij ging onder de bal door. Opnieuw Jelle Smit bij de 2de paal. Hij schrok en pardoes liet hij de bal op z’n hoofd vallen en hierna over het doel.

Inmiddels was Texel al wel op voorsprong gekomen. Aanvoerder Duinker zette in de 26ste minuut vanuit het middenveld een één-twee op, liep de 16 meter binnen en schoot diagonaal laag in de uiterste hoek: 0 – 1.

Vlak voor rust speelt Niels Dubbelt de bal naar de handige Sander de Haan. De Haan wipt het leder tussen twee KGB’ers, schiet en Peter Molenaar redt uitstekend. Daarna nog een hoekschop voor Texel genomen door Pim de Lugt, Ruben Duinker kopt naast.

Zoals eerder gezegd drie kansen voor KGB en de derde was ook meteen de grootste. Kees Hauwert geeft diep op de in het centrum lopende Jeffrey Noback. Jeffrey is snel en komt vrij (wel met een verdediger in achtervolging) voor doelman Schouwstra. Z’n afwerking is hard en bijna goed, maar helaas de bal gaat 20 centimeter naast. Ruststand 0 – 1.

Er moet wat veranderen bij KGB en Mathijs van Diepen betreedt het veld, hij valt in voor Sander Kolkman. Na 10 minuten voegt ook Juriaan Visser zich bij de basiself, Brian de Roo verlaat het veld.

KGB speelt de 2de helft wel agressiever en dringt Texel terug op eigen helft. Het spel is echter niet overtuigend en verrassend genoeg. Ook gaat Texel beter om met de moeilijke omstandigheden. Het veld is dramatisch slecht en dit zorgt voor slordige passing.

Niels Dubbelt profiteert hier bijna van, Peter Molenaar redt opnieuw.

Texel komt er in het verloop van de 2de helft steeds minder uit, maar verdedigt standvastig. Alle voorzetten van de flanken vallen verkeerd. Alleen Mathijs van Diepen komt dichtbij een treffer, zijn kopbal uit een assist van Juriaan Visser gaat over.

Vanuit de omschakeling krijgt ook Texel nog een paar mogelijkheden, Bart de Lugt en Steffan Vlaming missen.

Het eindsignaal komt met rasse schreden dichterbij en de goed leidende scheidsrechter Jongbloed maakt na 93 minuten een einde aan de wedstrijd.