Accommodatie

Onbekend

WEDSTRIJDMENTALITEIT BRENGT KGB LANGS VVW, VAN DIEPEN SCOORT

VVW 1  – KGB 1         0 - 1   (0 - 1)                    16 februari 2014

Na een uiterste en bewonderswaardige krachtsinspanning is KGB er in geslaagd VVW, de nummer twee van de ranglijst, een nederlaag toe te brengen. De jonge selectie van de Wervershovers draait als een trein dit seizoen en heeft hierdoor nog altijd de beste ploeg van de afdeling, Spirit’30, in het vizier. In verliespunten staan ze zelfs gelijk.

Ook de tweede periodetitel is dichtbij. Enigste concurrent hier is Texel’94, het toeval wil dat beide teams in maart gaan strijden om de eindzege.

Thuis is VVW zelfs nog ongeslagen. Van de 8 wedstrijden tot nu toe werden er 6 gewonnen en 2 gelijkgespeeld, een haast onneembare vesting.

KGB was echter vooraf reeds van plan hierin verandering aan te brengen. De ploeg was tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Ook de pijnlijke 3 – 0 nederlaag vorig seizoen in Wervershoof zat nog in het achterhoofd, KGB werd toen als een stel makke schapen naar de slachtbank geleid.

Sander Kolkman voegde zich deze week bij de geblesseerden, zijn vervanger was Mathijs van Diepen. Ook Peter Kuiper was vandaag niet beschikbaar. Debutant in de basis dit seizoen vandaag Christian Wognum. Na een uitstapje naar het lager spelende ASV’55 is hij weer terug bij KGB, tot aan nu in het 2de. Hij moest zorgen voor rust en voetbal op het middenveld en zou slagen in deze opzet.

De storm van zaterdag was grotendeels verdwenen, er stond nog wel een stevige wind gekoppeld aan zonnige perioden.

KGB zat vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jensch goed in de wedstrijd. Er stond opnieuw een stevig blok op het middenveld met daarachter de al het hele seizoen betrouwbare verdediging. VVW kreeg weinig gelegenheid om tot hun geliefde combinatiespel te komen en kansen waren er dan ook nauwelijks.

KGB liet zich zien en met name Juriaan Visser kwam veelvuldig op. Op één van z’n voorzetten anticipeerde Mathijs van Diepen maar hij raakte de bal slechts met de teen zodat keeper Frank Breg kon redden.

Na 18 minuten ontglipt Stefan Otsen op rechts aan Jelle Smit, zijn voorzet wordt door Bert Steltenpool teruggeplaatst op de komende John de Wit. Zijn uithaal wordt gevangen door Peter Molenaar. Direct daarna aan de overkant een vrije trap voor KGB. Sjors Appelman schiet van 25 meter nipt naast.

Het loopt niet bij VVW en fysiek is KGB beter. Dit levert gemopper op bij de Wervershovers. KGB komt weer een aantal keren goed door. In de 31ste minuut legt Reynaldo Appelman af op Sjors Appelman, vanuit de 2de lijn schiet hij met een streep op de kruising.

Een minuut later is het wel raak. Reynaldo Appelman brengt vanuit een hoekschop strak voor, Mathijs van Diepen kopt en de bal verdwijnt keurig binnenkant paal langs de kansloze Breg: 0 – 1. De eerste goal voor Mathijs in de hoofdmacht en hopelijk niet z’n laatste.

Het spel verandert hierna niet. VVW probeert het wel maar komt nauwelijks in de buurt van Peter Molenaar. Uit wanhoop schiet Joris Schouten maar eens van afstand, ook dit heeft geen succes. Ruststand 0 – 1.

VVW brengt Raymon Koning voor de onzichtbare Rens Grooteman. Met een windje in de rug naar het rumoerige publiek krijgt VVW een boost. KGB komt nu onder druk te staan en wordt teruggedrongen. Kansen komen er nu wel voor VVW, vooral in het eerste kwartier. Na 52 minuten dringt Stefan Otsen het strafschopgebied binnen. Met moeite weten Peter Molenaar en de uitstekend spelende Jelle Kok de situatie te redden.

In dezelfde minuut een scherpe voorzet van Joris Schouten op het hoofd van Bert Steltenpool, onzichtbaar in deze wedstrijd, Peter Molenaar neemt geen risico’s en tikt de bal over.

Kort hierna aanvoerder Bart Boos in het strafschopgebied, hij komt dichtbij maar het is weer Peter Molenaar die zeer attent is. Ook Peter speelde vandaag een solide wedstrijd.

KGB komt wat onder de druk uit en countert gevaarlijk. De onvermoeibare Kees Hauwert mist op een voorzet van Christian Wognum. Juriaan Visser komt weer eens op, Mathijs van Diepen loopt zich vrij maar Juriaan besluit tot een schotje dat makkelijk wordt tegengehouden.

Het is duidelijk dat de wedstrijd in een beslissende fase is aangekomen. VVW ruikt de gelijkmaker, KGB moet nog energieker verdedigen. Scheidsrechter Jensch ziet dit en gaat KGB’ers bestraffen met geel. In de laatste 20 minuten vallen er maar liefst vijf te noteren voor KGB. Ook alle twijfelachtige duels worden in het voordeel van VVW gefloten. Tim Appelman moet na 75 minuten het veld ruimen. Hij krijgt binnen 10 seconden twee gele kaarten vanwege te weinig afstand bij een vrije trap en aanmerkingen op de leiding. Oliedom.

KGB moet dus nog 20 minuten (inclusief blessuretijd) met 10 man spelen en moet nog verder achteruit. Toch komen de echte grote kansen niet voor VVW. Alle ingebrachte ballen vallen goed voor KGB en kunnen worden weggewerkt of gevangen door Peter Molenaar.

Voorin kan KGB niet meer voor gevaar zorgen.

Scheidsrechter Jensch besluit zes minuten bij te trekken, terwijl er nauwelijks blessures en wissels waren (modegrill bij de referees naast het zwikkeren met kaarten). Opmerkelijk is ook dat hij een genante schwalbe van Bart Boos dan weer onbestraft laat.

KGB wint en boekt een belangrijke driepunter. Alles is en blijft mogelijk in de derde klasse. Wie had gedacht dat titelkandidaat VIOS nu een degradatiekandidaat is. Volgende week reizen we naar Warmenhuizen om de degens te kruizen met deze tegenstander.

Ook dan zal KGB alle krachten moeten verenigen om opnieuw tot een optimale teamprestatie te komen.