9 maart 2014 14:00

Scheidsrechter

Kortekaas, Th.W.M.

KGB MIST PENALTY, DUEL KANTELT DAARNA IN VOORDEEL VRONE

KGB 1 – Vrone 1       1 - 3   (1 - 0)                                9 maart 2014

KGB is er dit seizoen niet ingeslaagd punten te pakken van Vrone. Na de 1 – 0 nederlaag in Sint Pancras werd het dit keer 1 – 3.

Het was goed toeven op De Rozeboom. Een strakblauwe lucht met 18 graden, het veld goed behandeld en daardoor behoorlijk vlak. Ook nieuwe netten in de goals, de vorige waren aangevreten door de konijnen.

Beide ploegen wisten het belang van de wedstrijd. Zoals bekend kan echt iedereen van elkaar winnen in 3A. KGB was de laatste tijd aan de winnende hand, nu zit Vrone weer in een moeilijke fase. KGB kon bij winst Vrone verder het moeras in duwen en zelf afstand nemen van de ondersten.

Bij KGB had Jeffrey Noback een basisplaats, Juriaan Visser was afwezig door een schorsing. Aanvaller Jouri Haksteen is weer aangesloten bij de selectie en begon op de bank.

Voor de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte, dit ter nagedachtenis aan de eerder deze overleden KGB-icoon Henk Wolfschot, opleider van menige generaties.

De eerste vijf minuten waren voor Vrone, het had de aftrap genomen en KGB kreeg de bal moeilijk van eigen helft. Hierna kwam KGB beter in de wedstrijd en dringt Vrone terug op hun helft. Jeffrey Noback, pas 17 jaar, liet zich deze wedstrijd goed zien. In de 12de minuut dolde hij z’n tegenstander op links, de winst was enkel een hoekschop.

Vlak daarop stuur Jeffrey de opkomende Jelle Smit weg op links. Zijn voorzet is laag, Kees Hauwert toucheert, doelman Xander Snoek mist de bal half maar kan toch de situatie nog redden voordat Kees kan intikken.

KGB is feller en Vrone trainer Willem Zeijlmans constateert dit ook. Hij spoort z’n mannen diverse keren aan alerter en scherper te zijn.

Dit helpt aanvankelijk niet en KGB komt na een half uur dan ook op een verdiende voorsprong. Reynaldo Appelman geeft een fantastische dieptepass op Jeffrey Noback die schuin voor doelman Snoek verschijnt. Zijn schot is laag en gaat half onder Snoek door, de bal rolt tergend langzaam over de lijn. Kees Hauwert is in de buurt om het Snoek extra lastig te maken. Scheidsrechter Kortekaas constateert dat de bal inderdaad de lijn gepasseerd is: 1 – 0.

Vrone lijkt wakker geschud en komt uit z’n schulp. KGB doelman Peter Molenaar heeft moeite met een voorzet van links, Jelle Smit kan hierop een schot van Vroniaan blokken ten kosten van een hoekschop. Die wordt door de hoog opspringende Dwight Vis overgekopt. Een paar minuten later wordt een diep ingebrachte bal weggekopt door de defensie van KGB. De bal wordt opgevangen door Roy Schuit en gaat naast.

Laatste wapenfeit voor de rust is voor KGB. Met een diepe bal wordt Kees Hauwert bereikt en met een hard gevaarlijk schot treft hij bijna doel. Ruststand 1 – 0.

Het zal ongetwijfeld gedonderd hebben in de kleedkamer van Vrone, bij KGB werd gehamerd op voortzetting van het niveau en scherp uit de kleedkamer.

Dit laatste lukte niet. In de eerste 2 minuten heeft Vrone reeds twee goede kansen te pakken. Dwight Vis komt door over links en schiet op Peter Molenaar. Een afgeslagen corner wordt op de slof genomen door René Groenenboom die de goal maar net mist.

Vrone speelde de 2de helft met de wind in de rug en gaat zich toeleggen op het spelletje waarom ze bekend staan: doelman Snoek (ruim 2 meter lang) heeft de bal in bezit en schiet deze vanaf de grond of uit z’n handen zo ver mogelijk naar voren. Het moet gezegd, dit doet hij goed. Zonder uitzondering komen alle ballen ook waar hij wil.

KGB krijgt kansen om de voorsprong te verdubbelen. Chris Wognum stuurt Jeffrey Noback diep, die laat opnieuw de verdedigers z’n hielen zien, hij stuit uiteindelijk op Snoek.

Dezelfde Noback wordt op links na een handige actie getorpedeerd door Luc Wijsma (geel).

Chris Wognum krijgt een vrije trap te nemen op rechts, zijn goede trap wordt door Kees Hauwert vallend naast gekopt/

Vrone doet door de lange ballen ook mee. Het veld wordt langer en de ruimtes groter. Een megakans wordt door Vrone gemist. Aanvoerder Vis legt de bal breed op Tom Reijne die voor open doel mist.

In de 67ste minuut waarschijnlijk het omslagpunt in de wedstrijd. KGB krijgt een terechte penalty door een handsbal. Sjors Appelman zet zich achter de bal en schiet hoog over.

Vrone, dat dus beter in de wedstrijd zit als voor de rust, krijgt hierdoor vleugels. Het zet een tand bij en komt steeds meer in de buurt van Peter Molenaar.

Molenaar verwerkt eerst nog een vrije trap van Dwight Vis tot corner, een minuut later is het wel raak. De verdediging van KGB wordt uit elkaar gespeeld en Kevin Oudejans geeft het laatste tikje: 1 – 1.

Drie minuten later staat het al 1 – 2. Het is nu Alex van Enoo, de ingevallen junior, die doel treft. KGB gaat nog voor de gelijkmaker maar is eigenlijk al verslagen.

Het offensief blijft uit en ruim in blessuretijd maakt van Enoo z’n tweede doelpunt.

KGB druipt dit keer af en Vrone wint na lange tijd weer eens. Het was vandaag echt niet slecht maar winst en verlies liggen in deze klasse voor veel clubs erg dicht bij elkaar. Er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Volgende week wacht Kleine Sluis, de hekkensluiter. Die vecht voor z’n laatste kans op aansluiting. KGB heeft nog wat goed te maken na een zwakke vertoning in Bovenkarspel (1 – 2 verlies).