Scheidsrechter

Metsemakers, R.

ZWAK EERSTE KWARTIER ZORGT VOOR NEDERLAAG KGB

Kleine Sluis 1  –  KGB 1         1 – 0   (1 - 0)           16 maart 2014

KGB heeft een pijnlijke nederlaag geleden in Anna Paulowna. Kleine Sluis, stijf onderaan en vechtend voor z’n laatste kans, bracht de formatie van Richard Bulterman een kleine nederlaag toe. In de ratrace van de 3de klasse A betekent dit dat KGB middenin de degradatiestrijd zit een Kleine Sluis blijft spartelen om aan te sluiten bij de nummer 13.

Kleine Sluis had dusdanig veel afwezigen dat er volgens eigen zeggen heel wat knip- en plakwerk nodig was om een fatsoenlijk elftal het veld in te krijgen o.a. met de al diverse malen afgezwaaide veertigers Gerard Schenk en Patrick Duijzer.

Bij KGB ontbrak, naast de langdurig geblesseerden,  dit maal Brian de Roo (blessure). Jouri Haksteen kreeg hierdoor een basisplaats toebedeeld. Juriaan Visser was terug van een schorsing, Jelle Kok zat op de bank met een teenblessure, maar kon wel invallen.

Direct na de aftrap liet Kleine Sluis z’n bedoelingen zien. De bal werd richting de cornervlag gespeeld en Peter Kuiper moest handelend optreden ten koste van een hoekschop.

Er stond veel wind in de Noordkop en Kleine Sluis had deze voor de pauze in de rug. Het koos er dan ook voor de lange bal te spelen en dit had succes. KGB moest hierdoor bij balverlies direct in de omschakeling en gevaarlijke situaties ontstonden.

Ook doelman Peter Molenaar had last van de wind en kreeg de bal moeizaam weg. Bij één van deze ballen moest KGB op de linkerkant aan de noodrem trekken.

Mark Geerligs neemt de vrije trap en Mitchel Jansen kan vogelvrij inkoppen. Peter Molenaar parreert maar niet klemvast. Ook in de rebound krijgt Jansen geen oppositie en dus staat het 1 – 0.

Kleine Sluis heeft de voorsprong die het wil en trekt zich gewillig terug op eigen helft en laat het balbezit aan KGB. Er is dan ook een “optisch” overwicht. Kansen worden er niet gecreëerd. Het is allemaal te voorspelbaar, het balletje gaat van links naar rechts en weer terug. Ook worden vrijwel alle belangrijke duel verloren en is de passing ook slordig. Kortom KGB zit niet in de wedstrijd. In de 24ste minuut opschudding in het strafschopgebied van KGB. Sjors Appelman schermt een lange bal goed af, hij wordt hierbij op de hielen gezeten door Jeroen Woutering. Woutering is gefrustreerd en maakt een trappende beweging. Scheidsrechter Metsemakers is er snel bij en trekt resoluut de rode kaart. KGB met een man meer maar geen beter voetbal. Enigste wapenfeiten voor de rust zijn een vrije trap naast van Chris Wognum en een boogkopballetje van Kees Hauwert op het dak van het doel.

Vlak voor rust een domper voor KGB. Jeffrey Noback raakt in een sprint geblesseerd, het lijkt op een hamstringetje. Na de rust zal Jelle Kok hem vervangen.

KGB heeft nu de wind in de rug en dus ook een man meer. Kleine Sluis wordt vanaf het beginsignaal volledig teruggedrongen en beperkt zich tot verdedigen en de bal wegschieten. Dit doen ze wel met volle overgave. Het tempo bij KGB ligt nu ook hoger en de eerste kans dient zich aan. Tim Appelman bereikt op rechts Reynaldo Appelman. Hij zet voor en Jouri Haksteen schept de bal over. Peter Kuiper is doorgeschoven naar het middenveld en probeert het uit de 2de lijn. Doelman Teun Groot heeft moeite en bokst de bal naar de zijkant.

Hier blijft het voorlopig bij. Kleine Sluis vertraagt het spel en komt er af en toe uit. Bij één van deze situaties begint Joost Borst aan een rush vanaf eigen helft. Hij finish met een schot naast.

Scheidsrechter Metsemakers is bij de aanhang van Kleine Sluis niet populair door z’n beslissingen maar komt weer enigszins in een goed blaadje te staan als hij Sjors Appelman ook de rode kaart toont. In de code die hij krijgt na de wedstrijd krijgt toebedeeld staat: “een poging tot het geven van een kniestoot aan de tegenstander (niet raak)”. Die kunnen we plaatsen in de categorie oliedom, het is weer 10 tegen 10.

De wedstrijd is nu meer in evenwicht en blijft niet goed. Kleine Sluis werkt keihard en troeft hiermee KGB af. Voetballend kan KGB zich niet onderscheiden van Kleine Sluis.

De blessuretijd breekt aan en KGB krijgt nog één mogelijkheid. Jelle Kok kan alleen door overtredingen afgestopt worden en is hiermee één van de weinigen die wel niveau haalt. De vrije trap op links wordt genomen door Pedro Raven. De stuiterende bal wordt met veel moeite gepareerd door doelman Groot, Tim Appelman is vlakbij om in te tikken, maar ook hier lukt het niet.

Al met al een terechte nederlaag voor KGB. Na 2 overwinningen op rij nu 2 nederlagen. Geen tijd om te treuren, de hoofden moet weer leeg en we gaan op weg naar de thuiswedstrijd tegen Blokkers. Alle ploegen onderin hebben een zeer grillige prestatiecurve, dit betekent dan ook iedere week weer nieuwe kansen.