Datum

23 december 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Twee dagen voor de kerst nog moeten voetballen, niet ideaal maar KGB moest nog één keer in 2018 aan de bak. Tegenstander DTS kon het een aantal weken geleden niet opbrengen om naar Bovenkarspel te komen en mocht het vandaag opnieuw proberen. Tijdens de warming up kwamen de mannen uit Oudkarspel aanlopen, we gingen dus sowieso voetballen vandaag.

Vandaag een aantal andere namen in de basis. Daniel, Julian en Juan waren afwezig, Brian zat voor het eerst sinds zijn knieblessure weer bij de selectie.

Opstelling:

Joost
Sam Tim Menno
Sonny Jurgen Marijn Michael
Mike Bart Sylvio

Het begin was voor DTS, KGB kom geen vat krijgen op de tegenstander. Na een kwartier werd KGB in een zetel geholpen toen de verdediger van DTS in z’n eigen strafschopgebied te laconiek was, Mike er goed tussen zat en vervolgens werd gevloerd. Strafschop voor KGB, Mike bleef koel en stuurde de keeper de verkeerde hoek in 1-0. KGB kwam beter in het spel maar vergat zichzelf te belonen. Sylvio had na ruim een half uur de 2-0 op de schoen maar schoof de bal, na een goede actie van Michael, naast en een minuut later lag de 1-1 erin. KGB bleef voetballen en kwam voor de rust terecht nog op voorsprong. Jurgen ging via rechts 2 man voorbij maar zijn voorzet kon niet worden binnengelopen, de bal kwam bij Sonny terecht bij de tweede paal die vervolgens de verdediger en keeper omspeelden waarbij zijn voorzet door Jurgen kon worden binnengeschoten.

Na de rust was DTS kapot gespeeld en kon het conditioneel niet meer belopen. Na 55 minuten was Michael het eindstation van opnieuw een KGB aanval en schoot de 3-1 op het bord. Vervolgens na een uur misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd, Brian kwam in het veld voor Marijn en kon zo na zijn blessure zijn eerste minuten weer maken. KGB ging vrolijk door met aanvallen om zo aan het doelsaldo te werken. Brian stuurde Sonny diep op rechts en Mike kon zijn voorzet binnenlopen, 4-1.
Voor DTS was het nu schade beperkt houden en KGB bleef zoeken naar doelpunten. Brian speelde zijn directe tegenstander door de benen en wist Sylvio te bereiken, die schoot vervolgens beheerst de 5-1 binnen. Het slotstuk was voor een verdediger van DTS, hij kopte een voorzet van Roy onhoudbaar binnen. Zo stond na 90 minuten de uitslag 6-1 op het bord en deed KGB wat het moest doen.

Nu anderhalve week vakantie om vervolgens op 3 januari 2019 de draad weer op te pakken. Voor iedereen, fijne feestdagen namens de selectie van KGB en tot in 2019!

1-0 Mike (penalty)